Green Pro projekta mērķis ir zaļo prasmju pilnveide un izmantošana, darbojoties kopā Latvijas, Igaunijas un Itālijas jauniešiem. Nedēļas ietvaros dalībnieki dosies uz dažādiem uzņēmumiem, strādās pie savu zaļo ideju attīstīšanas un veiks dažādus praktiskos uzdevumus.
Pirmo dienu iesākām ar ledlauža jeb icebreaker aktivitātēm, lai uzlabotu savstarpēju komunikāciju un paceltu enerģiju zaļo prasmju līmenī. Tālāk jaunieši apskatīja Valmieras tehnikumu un tā modernās telpas, mācību laboratorijas, turpinājumā devās iepazīt Valmieru, iepazīt uzņēmējdarbības vidi un ilgstpējīgos risinājumus pilsētā.

Edgars Koks no BeTRITON, kas dalījās pieredzē par produkta idejas attīstību un tā prototipēšanu, lai iedvesmotu jauniešus savas radītās idejas pārvērst prototipos. BeTRITON ir e-velo kemperis - amfībija, kas ļauj ceļot gan pa ūdeni, gan zemi. Projekta dalībnieki iesaistījās praktiskajā darbnīcā, komandu ietvaros izstrādājot savas zaļās idejas prototipu.
Devāmies uz Brenguļu pagastu, SIA “Zarupi”, lai iepazītu zīmolu GRANBERRY. Uzņēmuma darbības pamatā ir lauksaimniecības produktu audzēšana un to pārstrāde, iegūstot īpaši gardēžiem pagatavotas sukādes un sīrupus no saimniecībā audzētām un atlasītām cidonijām, ķirbjiem, rabarberiem un zemenēm, kuru pagatavošana ir 100% roku darbs, nodrošinot veselīgus, vitamīniem piesātinātus kārumus no mūsu dārza.
Dienas noslēgumā iepazināmies ar uzņēmumu, kas ir piedalījušies biznesa inkubatora programmā un savā darbībā pielieto ilgtspējīgas metodes, domājot par pārtikas atkritumu samazināšanu - brīvdabas picēriju "Vīnkalni". Projekta dalībnieki gatavoja paši savas picas, rūpīgi izvēloties pievienotās sastāvdaļas, lai neradītu liekus atkritumus.