Pamatēdienā jaunieši pasniedza pildītus pankūku sainīšus ar sēnēm. Arī šī ēdiena gatavošana neizpalika bez neparedzētām situācijām. Gvido stāsta par nepatīkamo pārsteigumu, ieraugot pasūtītās gailenes: “Sēnes atveda saldētas, un tās visas bija sasalušas vienā lielā gabalā. Garša tām bija pilnībā pazudusi, un arī šeit mums nācās improvizēt. Centāmies atjaunot gaileņu garšu pašu spēkiem, pievienojot šķiņķi, sīpolus, ķiplokus, krēmsieru un saldo krējumu. Izveidojām biezu gaileņu masu, kuru pildījām pankūku sainīšos.”
Papildu izaicinājums ir bijis tas, ka viss konkurss noritēja poļu valodā un neesot bijis iespējams saprast, ko stāsta organizatori un komentētāji. Kā norāda Gvido, tad konkursā startēja pavāri no Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas, un tā ir bijusi lieliska iespēja papildināt savas skolā, praksē un profesionālajos konkursos gūtās zināšanas, kā arī uzzināt ko jaunu par citu valstu ēdienu gatavošanas īpatnībām.