Pavārs
Pavārs vada ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas procesu, organizē uzskaiti un atskaiti, plāno un organizē darba uzdevumu izpildi, kontaktējas ar viesi, pieņem pasūtījumus, organizē pasūtījumu izpildi, sastāda ēdienkarti un veic kalkulāciju, sadala darba uzdevumus, kontrolē to izpildi.

Izglītības programma: | Ēdināšanas pakalpojumi |
Iegūstamā kvalifikācija: |
Pavārs, ceturtais LKI līmenis |
Mācību ilgums: | 4 gadi |
Finansējums: | Valsts budžets |
Profesionālie mācību priekšmeti:
- uztura fizioloģija,
- sanitārija un higiēna,
- ēdienu gatavošanas tehnoloģija,
- ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums,
- konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģija,
- ēdināšanas uzņēmumu darba organizācija,
- viesu apkalpošanas organizācija, pārtikas preču zinības,
- uzskaite un kalkulācija,
- runas un kustību kultūra,
- viesmīlības pamati u.c.
Prakses un darba iespējas:
strādāt pārtikas produktu ražošanas nozarēs: gaļas, piena, augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumos, zivju produkcijas, kulinārijas izstrādājumu, dzērienu, konditorejas izstrādājumu un saldumu ražošanas uzņēmumos.