Pavārs
Sapņo par tiramisu gatavošanu restorānā jūras krastā vai sulīgu burgeru meistarošanu savā burgernīcā? Ģimenes un draugu lokā tieši Tev vaicā pēc svētku kūkas un brokastu pankūku cepšanas? Tad pavārs varētu būt Tava nākotnes profesija!
Kam? Garšu pavēlniekiem, kas pacietīgi un ar rūpību tiecas pēc izcilības, jauniem un neierastiem garšu atklājumiem
Kas jādara? Jāgatavo un jānoformē dažādas sarežģītības ēdieni, jāpasūta izejvielas, jāveic produktu pirmapstrāde, jāveido ēdienkartes
Kas jāprot? Labas zināšanas svešvalodās un ķīmijā noteikti noderēs, jo pavāram gan jāprot veiksmīgi sazināties ar produktu piegādātājiem un viesmīļiem, gan jāpārzina ēdienu pagatavošanas specifika
Kādi ieguvumi? Mūsdienīgi un plaši aprīkotas virtuves, nodrošināts darba apģērbs, prakses iespējas ārzemēs, kā arī vietējos ēdināšanas uzņēmumos kā “Rātes vārti”, “Big Bad Bagels”, 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt”, “Jāņoga”, “Folkklubs Ala”, SPA Hotel Ezeri un citviet.
PIEPILDI SAVUS SAPŅUS ĀTRĀK. PIESAKIES MĀCĪBĀM JAU TAGAD!
Vairāk par pavāra profesijas apguvi Valmieras tehnikumā uzzini te.