Erasmus Plus prakse Portugālē, kurā devušās topošās pārtikas ražošanas tehniķes, tuvojas izskaņai

Sanija stāsta, ka līdz šim apgūtais jau tika praktizēts Valmieras tehnikumā, tāpēc prakses uzdevumi nesagādā problēmas. “Marķējumu līmēšana, fasēšana, vakuumēšana un desu pildīšana mums nav sveša.”
Diāna stāsta, ka līdz šim gandrīz viss, ko viņa apguvusi ir jauns: “Kafijas vai alus pagatavošanas tehnika līdz šim ir apskatīta tikai teorētiski, bet tagad man ir iespēja iedziļināties šajās jomās praktiski.”
Jaunietes apmeklēja arī Diānas prakses vietu uzņēmumā “The Royal Rawness”, kur viņa savas iegūtās prasmes kafijas pagatavošanā iemācījusi arī pārējām.
Tāpat jaunietes satikušas daudz latviešus, gan no Valmieras tehnikuma, gan no citām Latvijas skolām.
Ārzemju prakse ilgst sešas nedēļas, un tās galvenie mērķi ir nostiprināt un pilnveidot audzēkņu profesionālās prasmes, kā arī iepazīt ārzemju uzņēmumu specifiku un darba organizāciju.
Šī pieredze tiek iegūta Erasmus+ projekta Nr. 2024-1-LV01-KA121-VET-000223595 ietvaros un tiek līdzfinansēta no Eiropas Savienības budžeta.





