Erasmus Plus praksi Portugālē noslēdza topošās pārtikas produktu ražošanas tehniķes

Erasmus Plus praksi Portugālē noslēdza topošās pārtikas produktu ražošanas tehniķes Larisa Golubeva, Adriana Petrovska, Sanija Orlovska un Diāna Misiņa.
Diāna praktizējās uzņēmumā “The Royal Rawness”, kur apguva dažādas ar kafiju saistītas prasmes, piemēram, kafijas grauzdēšanas pamatus, baristas iemaņas un garšu atpazīšanu.
“Man bija iespēja iemācīties arī alus brūvēšanu – apguvu četras galvenās sastāvdaļas, kas tiek izmantotas alus ražošanā, un pati to brūvēju,” stāsta Diāna. Viņa savu Erasmus Plus pieredzi vērtē ļoti pozitīvi: “Man bija iespēja ne tikai apskatīt skaistu valsti, bet arī apgūt jaunas un noderīgas zināšanas gan mācībām, gan turpmākajai darba dzīvei.”
Sanija, Adriana un Larisa praktizējās uzņēmumā “Carnes Loução”, kas specializējas gaļas produkcijas ražošanā un pārstrādē. Sanija stāsta: “Mēs apguvām desu fasēšanu, pakošanu, vakuumēšanu, gatavo desu apstrādi, desu masas pagatavošanu un desu ražošanu, kā arī iepazinām dažādu iekārtu darbību.”
Larisa uzsver, ka prakses vadītāji un darbinieki bija ļoti atsaucīgi – pat ja nesaprata angļu valodu, viņi spēja ar darbībām parādīt, kas jādara. “Esmu apguvusi arī dažas frāzes portugāļu valodā,” viņa piebilst.
Adriana atzīst, ka došānās Erasmus Plus praksē bija lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi, attīstīt zināšanas un praktiskās iemaņas, kā arī iepazīt citas valsts kultūru.
Audzēknes veiksmīgi atgriezušās mājās!
Ārzemju prakse ilga sešas nedēļas, un tās galvenie mērķi bija nostiprināt un pilnveidot audzēkņu profesionālās prasmes, kā arī iepazīt ārzemju uzņēmumu specifiku un darba organizāciju.
Šī pieredze tika iegūta Erasmus+ projekta Nr. 2024-1-LV01-KA121-VET-000223595 ietvaros un tiek līdzfinansēta no Eiropas Savienības budžeta.





