Piesakies uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi

Valmieras tehnikums sadarbībā ar “Labas saknes” aicina Tevi uz fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) meistardarbnīcu!
Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas gūta gan studējot doktorantūrā, gan praktiski eksperimentējot ar fermentēšanu.
Kas iekļauts meistarklasē?
- Stāstījums par fermentēto produktu ietekmi uz mūsu veselību un ķermeni kopumā.
- Stāstījums par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas).
- Fermentētu ābolu, burkānu, topinambūru un biešu degustācija.
- Iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu.
- Kopīga produktu fermentēšana.
- Iespēja fermentēt produktus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu.
- Jautājumu sesija.
Kad? 12.06.2025.
Cikos? Plkst. 17.30
Ilgums: 2–3 stundas
Dalības maksa: 35 EUR
Pieteikšanās līdz 10. jūnijam un dalības apmaksa ŠEIT.
Meistarklase norisināsies Valmieras tehnikumā, Vadu ielā 3, Valmierā. Meistarklases dalībnieki mājās dosies ar gardu pārsteigumu!