Dalies:

Pavārs

Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, nodrošina ražošanas tehnoloģiskā aprīkojuma sagatavošanu un lietošanu darbā, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti.

Izglītības programma:Ēdināšanas pakalpojumi
Iegūstamā kvalifikācija:Pavārs, ceturtais LKI līmenis
Mācību ilgums:4 gadi
Finansējums:Valsts budžets
Profesionālo kompetenču moduļi:
  • Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
  • Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
  • Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
  • Ražošanas darba organizācija (1.līmenis)
  • Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
  • Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (1.līmenis)
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija (2.līmenis)
  • Ēdienkartes izveide
  • Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
  • Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide
  • Ražošanas darba organizācija (2.līmenis)
  • Profesionālā saziņa svešvalodās
  • Pavāra palīga prakse
  • Pavāra prakse
  • Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
  • Gaļas produktu ražošanas pamati
  • Maizes gatavošanas un cepšanas pamati
  • Miltu konditorejas izstrādājumu ražošana
  • Viesu apkalpošana
Specializācija – Restorāna pavārs:
  • Banketa plānošana
  • Pasūtījuma ēdienu gatavošana un noformēšana restorānā
  • Banketa norises uzraudzība
  • Konservēšanas pamati
  • Galda kultūras etiķete
  • Restorāna pavāra prakse
Ar pilnu mācību plānu vari iepazīties šeit.

Konkursa kārtība izglītojamo uzņemšanai valsts budžeta finansētajās profesionālās izglītības programmās 2024./2025.mācību gadā pieejama šeit.

Uzņemšanas prasības: vērtējumi visos mācību priekšmetos nav zemāki par 4 ballēm;
izglītojamie tiks uzņemti konkursa kārtībā, pamatojoties uz vidējo mācību sasniegumu vērtējumu latviešu valodā, svešvalodā (pirmajā) un matemātikā, kas norādīts personas pamatizglītības apliecības pielikumā “Sekmju izraksts”.

Prakses un darba iespējas:

Pavārs un restorānu pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.