Valmieras tehnikumā aizvadīta fermentēšanas meistarklase

12. jūnijā Valmieras tehnikumā, sadarbībā ar veselīgu našķu radītavu “Labas saknes”, notika garšu kārpiņu lutinoša un zināšanām bagāta fermentēšanas meistarklase kopā ar garšradi Dainu Eglīti-Antonu.
Dalībniecēm bija fantastiska iespēja uzzināt par fermentētu produktu ietekmi uz veselību un ķermeni kopumā, kā arī par fermentēšanas tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības.
Meistarklases laikā bija iespējams degustēt fermentētu burkānu sulu, griķu kefīru, fermentētus sīpolus, redīsus, topinambūrus un pat ābolus! Katra dalībniece mājās devās ar pašu radītu fermentētu dārzeņu burciņu.
Bet tas vēl nav viss! Pēc meistarklases sekoja vieglas vakariņas, kurās varēja baudīt vinegretu ar fermentētiem dārzeņiem un bezglutēna maizi, fermentētus bezalkoholiskos dzērienus un aizdarus, kuru pagatavošanā izmantoti fermentēti produkti.
Dāvaniņā katra saņēma Water kefīru.










