26.11.2025

Dalies:

Valmieras tehnikuma delegācija devās darba vizītē, lai stiprinātu profesionālās izglītības kvalitāti pārtikas tehnoloģiju un ēdināšanas pakalpojumu jomā

No 24. līdz 25. novembrim Valmieras tehnikuma delegācija devās darba vizītē, lai stiprinātu profesionālās izglītības kvalitāti pārtikas tehnoloģiju un ēdināšanas pakalpojumu jomā, aktualizētu nozares prasības un veidotu jaunus sadarbības risinājumus ar uzņēmumiem un izglītības iestādēm.

Pirmās dienas programmas ietvaros delegācija viesojās maizes ceptuvē LĀČI, lai uzzinātu par maizes cepšanas procesu, prasmēm, ko nozare sagaida no jaunajiem speciālistiem, un apskatītu modernās ražošanas tehnoloģijas. Ar maizes ceptuves “Lāči” saimnieku un maizniekmeistaru Normundu Skauģi tika pārrunātas nozares attīstības tendences, profesionālās izglītības nozīme darbaspēka piesaistē, kā arī sadarbības iespējas prakses un karjeras izglītības jomā.

Turpinājumā delegācija apmeklēja Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, kur kopā ar profesinālās izglītības iestādes vadību un pedagogiem apskatīja jaunās laboratorijas. Diskusiju centrā bija izglītības programmu kvalitāte, prakses organizēšana uzņēmumos, programmu modernizācija, digitālie risinājumi un pedagogu profesionālās pilnveides vajadzības.

Otrās dienas programmas ietvaros delegācija devās uz Kandavas Lauksaimniecības Tehnikums un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums.

Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā uzmanība tika pievērsta ēdināšanas programmas īstenošanai, mācību vides kvalitātei, izglītojamo sagatavošanai darba tirgum un sadarbībai ar uzņēmumiem. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā tika pārrunātas mūsdienu ēdināšanas nozares prasības, izglītojamo profesionālā sagatavotība un mācību satura ilgtspējīga attīstība ciešā sadarbībā ar darba devējiem.

Paldies kolēģiem par uzņemšanu!