Pielāgojiet piekrišanas iestatījumus

Mēs izmantojam sīkfailus, lai palīdzētu jums efektīvi orientēties un veikt noteiktas funkcijas. Tālāk ir sniegta detalizēta informācija par visām sīkdatnēm katrā piekrišanas kategorijā.

Sīkdatnes, kas ir klasificētas kā “Nepieciešamas”, tiek saglabātas jūsu pārlūkprogrammā, jo tās ir būtiskas, lai nodrošinātu vietnes pamata funkcijas.... 

Vienmēr aktīvas

Nepieciešamās sīkdatnes ir absolūti nepieciešamas, lai vietne darbotos pareizi. Šīs sīkdatnes nodrošina vietnes pamata funkcionalitāti un drošības līdzekļus anonīmi.

Nav sīkdatnes, ko parādīt.

Funkcionālās sīkdatnes palīdz veikt noteiktas funkcijas, piemēram, dalīties ar vietnes saturu sociālo mediju platformās, vākt atsauksmes un citas trešo pušu funkcijas.

Statistikas sīkdatnes palīdz mums, kā tīmekļa vietnes īpašniekiem, izprast, kā apmeklētāji mijiedarbojas ar tīmekļvietnēm, vācot un anonīmi pārskatot informāciju. Tas palīdz mums uzlabot tīmekļa vietnes saturu un informācijas struktūru.

16.04.2025

Dalies:

Valmieras tehnikumā norisinājās profesionālās meistarības konkurss “Garšu meistars 2025”

Konkursā piedalījās izglītojamie no Valmieras tehnikuma un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.

Godpilno 1. vietu izcīnīja Valmieras tehnikuma 4. grupas izglītojamās Ance Paeglīte un Elīza Kusiņa, savukārt godpilno 2. vietu ieguva Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma izglītojamie Ruslans Višņakovs un Rūta Elīna Putniņa.

Šāda veida konkurss, izglītības programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija” Latvijas mērogā notika pirmo reizi.

Konkurss sastāvēja no trim uzdevumiem:

  • Siera ražošana – pēc dotās receptūras un tehnoloģiskās kartes dalībniekiem bija jāpagatavo siers un jāizstrādā produkta marķējums valsts valodā, ievērojot marķējuma prasības: jānorāda produkta nosaukums, sastāvdaļu saraksts, informācija par alergēniem, atsevišķu sastāvdaļu daudzums, lietošanas termiņš (ieteicams līdz / izlietot līdz), ražošanas vietas adrese, svars un uzglabāšanas temperatūra.
  • Teorētisko zināšanu pielietojums praksē – uzdevums ietvēra pārtikas produkta tehniķa profesijas teorētisko zināšanu izmantošanu šādās jomās: pārtikas produktu ražošanas pirmapstrāde, pārtikas produktu ražošana un galaproduktu iepakošana.
  • “Veselīgā našķa” gatavošana – no kastē dotajiem pārtikas produktiem dalībniekiem bija jāizstrādā veselīgs uzkodu produkts, jānoformē prezentācija un jāizveido atbilstošs marķējums.

Kamēr dalībnieki veica konkursa uzdevumus, Valmieras tehnikuma pārtikas tehnoloģe Daina Eglīte-Antona skolotājiem pastāstīja par pārtikas inovācijām un tendencēm.

Paldies par konkursa organizēšanu un Valmieras tehnikuma audzēkņu sagatavošanu skolotājiem Elīnai Neļķei un Jānim Ivanovam!

Paldies žūrijai – AS “Valmieras piens” kvalitātes vadītājai Kristai Štālei un zīmola “Purmaļu Kūpinājumi” pārtikas tehnoloģei Sandai Gūtei.

Lielu paldies sakām par atbalstu SIA “Liepkalni maiznīca”, AS “Valmieras piens” SIA “Gemoss”, SIA “Rūjienas Saldējums” Z/S “Grasbergs” SIA “Asais Pipars”, SIA “Beverīnas dzērieni”, SIA “Pesto”. Sarūpētās balvas raisīja dalībniekos cīņassparu un motivāciju pierādīt savas zināšanas.

Galerija pieejama ŠEIT.

ACCESSIBILITY ASSISTANT