04.03.2014

Dalies:

Dodamies uz Latvijas steiku kluba meistarklasi

Valmieras tehnikuma topošajiem pavāriem ir bijusi iespēja viesoties Latvijas steiku klubā, kur jauniešiem izstāstīja vērša gaļas stāstu. Nodarbību mērķis bija iepazīstināt audzēkņus ar Latvijā audzētu liellopa gaļu, kas tiek audzēta, nogatavināta, pagatavota un grilēta pēc Amerikas steika tradīcijām.

Jauniešus sagaidija biedrības „Latvijas Steiku Klubs”  prezidents Jānis Ločmelis ar sievu Aismu. Steiku nodarbība sākās pie grila, kur gaļas baudītājus iepazīstināja ar teoriju par liellopa gaļas dažādajiem gabaliem, katra gabala īpašībām, pagatavošanas metodēm, marinādi, cepšanas ilgumu un īpatnībām. Marinādē sagatavotie steiku gabali grupas acu priekša tika izcepti un sniegti degustācijai.

Nodarbības laikā jaunieši sekoja līdzi gaļas pagatavošanai un uzdeva jautājumus, par gatra gabala īpašībām, kā arī par vēršu audzēšanu un kaušanu. Jauniešiem bija iespēja uzzināt arī par dažādiem kurioziem gadījumiem saimniecības darbības laikā. 

Saimniecības un biedrības vadītājs Jānis Ločmelis ir izglītojies Amerikā. Viņš nodarbojas ar liellopu audzēšanu un steiku gatavošanu. Jānis Ločmelis vadīja iedvesmojošu lekciju, tajā skaitā, daloties par ārvalstu pieredzes nozīmību un sniegtajām iespējām savu ideju realizēšanā.

Pasākums noticis Erasmus+ projekta “Zināšanu apmaiņa un prakse” Nr. 2018-1-LV01-KA116-046910 ietvaros.