Erasmus Plus praksē topošās pārtikas ražošanas tehniķes apgūst kafijas grauzdēšanas pamatus, kā arī desu fasēšanas un pildīšanas procesus

Runājot par to, vai jaunietēm pietrūkst mājas, Diāna stāsta, ka pagaidām šo divu nedēļu laikā ir sailgojusies tikai pēc biešu zupas.
Atbildot uz jautājumu, vai jaunietes iesaka citiem doties Erasmus Plus praksēs, Sanija stāsta, ka tā ir ļoti interesanta un atšķirīga pieredze – ne vienmēr dzīvē tiek dotas šādas iespējas, tāpēc tās noteikti jāizmanto, kamēr var. Savukārt Diāna iedrošina citus jauniešus nebaidīties, jo šī ir iespēja iepazīt pasauli.
Iespēja doties Erasmus Plus praksēs jaunietēm palīdz nostiprināt arī angļu valodas zināšanas. Savukārt, dzīvojot kopā ar jauniešiem no citām valstīm, viņas iegūst pieredzi un iespēju ieskatīties citu tautu kultūrā.
Ārzemju prakses ilgums ir sešas nedēļas un tās galvenie uzdevumi ir nostiprināt un pilnveidot izglītojamo prasmes savas profesijas ietvaros, kā arī iepazīt ārzemju uzņēmumu specifiku un darba organizāciju.
Aktivitātes tiek īstenotas Erasmus+ projekta Nr. 2024-1-LV01-KA121-VET-000223595 ietvaros un tiek līdzfinansētas no Eiropas Savienības budžeta.


