Suši gatavošanas meistarklase
Marta mēnesis Valmieras tehnikumā aizritējis specialitāšu nedēļu zīmē – šis ir bijis īstais brīdis, lai izglītojamie bagātinātu savas zināšanas un pieredzi izvēlētajā specialitātē.
3.kursa topošajiem ēdināšanas pakalpojuma speciālistiem, Viesmīlības un ēdināšanas pakalpojumu specialitāšu nedēļas ietvaros, tika nodrošināta iespēja piedalīties suši gatavošanas meistarklasē, lai pilnveidotu savas prasmes specifisku ēdienu gatavošanā. Suši meistarklasi vadīja Cēsīs esošā uzņēmuma SIA “LaKo Lina” pavārs Tianri Cui un uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Santa Zemīte.
Lai izglītojamie veiksmīgi apgūtu suši gatavošanas noslēpumus, nodarbībā tika sniegtas gan teorētiskās zināšanas (suši rašanās vēsture un galda kultūru Āzijā), gan praktiski tika demonstrēta suši gatavošana, dekorēšana un pasniegšana.
Meistarklases laikā izglītojamajiem bija iespēja gatavot suši pēc pavāra norādījumiem un padomiem, kā arī kombinēt dažādas sastāvdaļas, eksperimentējot ar to saderīgumu, tādējādi atrodot sev tīkamāko pildījumu. Nodarbības noslēgumā izglītojamajiem, vadoties no iepriekš izstrādātajiem kritērijiem, bija nepieciešams novērtēt savu un citu gatavoto suši, kā arī degustēt pagatavotos suši. Papildus nodarbības vadītāji bija sagatavojuši nelielu pārbaudes darbu, lai izglītojamie varētu pārbaudīt iegūtās zināšanas.
Pēc nodarbības izglītojamie atzina, ka iepriekš nebija gatavojuši suši. Tāpat izglītojamo vidū bija tādi, kuri nodarbības sākumā atzina, ka suši negaršo, jo sastāvdaļās labprātāk liktu ko citu, savukārt, pēc nodarbības savas domas bija mainījuši, jo pašu gatavotajam suši bija izvēlētas sev tīkamākās sastāvdaļas.
Jāpiemin, ka Rankas teritoriālajā struktūrvienībā suši meistarklase tiks organizēta topošajiem pavāriem. Pasākumus tika īstenots no projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 finansiālajiem līdzekļiem.
Foto no pasākuma apskatāmi šeit