Top meistarīgas uzkodas
20.martā Rankas teritoriālajā struktūrvienībā norisinājās pasākums “Uzkodu meistarklase”, kas tiek finansēts ESF projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 ietvaros. Šajā pasākumā piedalījās un savas prasmes uzkodu gatavošanās un noformēšanā pārbaudīja 18 jaunieši, kuri apgūst Pavāra un Pavāra palīga speciālisti 1. un 3.kursā.
Šajā reizē izglītojamo prasmes un iemaņas caur praktisko darbību pilnveidoja Smiltenē esošās kafejnīcas bistro “Trīs pipari un kūkas” valdes priekšsēdētāja un pavāre Agija Sinka.
Meistarklases laikā izglītojamie varēja ne vien vērot un apgūt dažādus uzkodu pildīšanas, noformēšanas un pasniegšanas veidus, bet arī neformālā gaisotnē uzdot sev interesējošus jautājumus gan par uzkodu sastāvu, gan par dažādām variācijas iespējām to sastāvā, paturot prātā meistarības noslēpumus, ar kuriem labprāt dalījās pavāre. Tāpat neizpalika jautājumi par pavāra darba pienākumiem konkrētajā uzņēmumā.
Vērojot 1.kursa izglītojamos darba procesā, sākotnējo satraukumu, nedrošību un nepārliecinātību par savām iemaņām un prasmēm, pamazām nomainīja patiesa ieinteresētība, precizitāte un vēlme paveikt pēc iespējas labāk, tā, lai arī skolas pedagogiem patiess prieks par rezultātu.Meistarklases noslēgumā izglītojamie dalījās pārdomās par iespēju piedalīties šāda veida nodarbībā, atklājot kuras no uzkodām pagatavojamas vieglāk, kuras – grūtāk.
Un, kad katrs bija izteicis to, ko vēlējās izteikt, nemanot pienāca brīdis, kad arī vēderam tika dota iespēja novērtēt paveikto – ko tur vairs piebilst, lielais skaits uzkodu spēji saruka, iepriecinot 18 topošos pavārus.
Foto no pasākuma apskatāmi šeit