17.02.2025

Dalies:

Topošās pārtikas ražošanas tehniķes turpina praktizēties ErasmusPlus projekta ietvaros Portugālē

Topošās pārtikas ražošanas tehniķes praktizējās #ErasmusPlus praksē Portugālē.

Larisa, Sanija un Adriana aizvadītajā nedēļā turpināja strādāt ar dažādām tehnoloģijām, piemēram, desu pildīšanas un vakuumēšanas iekārtām. Jaunietes uzzinājušas daudz jauna par dažādu gaļas izstrādājumu, īpaši desu, ražošanas procesiem.

Savukārt Diāna mācījās atpazīt saldumu, smaržu un garšu nianses kafijā.

Jaunietes stāsta, ka iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas gaļas pārstrādes laboratorijā palīdzējušas veiksmīgi veikt desu pildīšanu un masas gatavošanas procesu, jo Valmieras tehnikumā iekārtas ir tādas pašas kā lielajos gaļas pārstrādes uzņēmumos.

Jaunietes apskatījušas Montijo pilsētu, kā arī Lisabonu.

Ārzemju prakses ilgums ir sešas nedēļas un tās galvenie uzdevumi ir nostiprināt un pilnveidot izglītojamo prasmes savas profesijas ietvaros, kā arī iepazīt ārzemju uzņēmumu specifiku un darba organizāciju.

Aktivitātes tiek īstenotas Erasmus+ projekta Nr. 2024-1-LV01-KA121-VET-000223595 ietvaros un tiek līdzfinansētas no Eiropas Savienības budžeta.