Valmieras tehnikumā aizvadīta dārzeņu fermentēšanas meistarklase
13. jūnijā Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” organizēja dārzeņu fermentēšanas meistarklasi.
Meistarklases dalībnieki ieguva vērtīgas zināšanas par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības, kā arī produktu ietekmi uz zarnu traktu un veselību kopumā. Dalībnieki iepazinās ar fermentēšanai piemērotiem traukiem, apstākļiem, biežāk pieļautām kļūdām, uzzināja arī to, kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties.
Meistarklasē tika piedāvāta arī degustācija, kuras laikā dalībniekiem bija iespēja nogaršot fermentētus burkānus, bietes un redīsus, kā arī fermentētu burkānu sulu un fermentētu zaļo griķu maizi. Savukārt, praktiskajā daļā dalībnieki mācījās paši fermentēt dārzeņus. Pēc tam sagatavotos produktus, iesaiņotus gaumīgās stikla burciņās, katrs varēja ņemt līdzi uz mājām.