Valmieras tehnikumā notika mācības un meistarklase skolu pavāriem
Šodien Valmieras tehnikumā notika mācības un meistarklase skolu pavāriem, ko organizēja Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru projekta “Ilgtspējīgas pārtikas sistēmu atbalstoša vide” ietvaros.
Lekciju laikā Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) pārstāve Guna Blinde stāstīja par veselīga uztura pamatprincipiem, Jūrmalas slimnīcas pārstāve Ilva Dreimane vadīja diskusiju par zaļajiem iepirkumiem, savukārt Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas (LDUSA) pārstāve Dzintara Koka iepazīstināja klātesošos ar tehnoloģiskiem risinājumiem pārtikas jomā.
Noslēgumā notika meistarklase, kuras laikā kopā ar Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas šefpavāru Jēkabu Naumovu varēja uzzināt daudzveidīgus un radošus veidus, kā pagatavot veselīgus ēdienus. Meistarklases laikā tika gatavots deserts, zivju ēdieni un uzkodas.