Valmieras tehnikums sadarbībā ar SIA “Labas saknes” aicina Tevi uz dārzeņu fermentēšanas meistarklasi
Valmieras tehnikums sadarbībā ar Labas saknes aicina Tevi uz Dārzeņu fermentēšanas meistarklase!
Daina Eglīte-Antona dalīsies ar vērtīgām zināšanām un pieredzi, kas iegūta pēdējo divu gadu laikā, gan studējot maģistrantūrā, gan praktiski eksperimentējot.
Meistarklasē uzzināsi:
- kā fermentēti produkti ietekmē mūsu veselību un ķermeni kopumā;
- detalizētāk par fermentēšanas (raudzēšanas/skābēšanas) tehniku, kas ļauj saglabāt produkta vērtīgās īpašības (trauki, apstākļi, biežāk pieļautās kļūdas);
- kas notiek ar cukuriem skābēšanas laikā, kādu sāli labāk izvēlēties;
- kā garšo fermentēti dārzeņi (burkāni, bietes, redīsi);
- iespēja nogaršot fermentētu burkānu sulu, kuras recepte tapusi maģistra darba izstrādes laikā (2023.gads);
- kopīga burkānu un redīsu fermentēšana;
- iespēja fermentēt dārzeņus pašam, ņemt līdzi uz māju un sākt ceļu uz veselīgāku zarnu traktu;
- atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.
Ilgums: 2-3 stundas.
Norises vieta: Valmieras tehnikums, Vadu iela 3, Valmiera
Dalības maksa: 35 EUR
Pieteikšanās un dalības apmaksa http://www.labassaknes.lv/…/fermentesana-iesacejiem/