27.10.2023
Valmieras tehnikuma topošie pārtikas produktu ražošanas tehniķi un pavāri realizē savas idejas, veidojot produktus no āboliem.
Šodien URDA norisinājās projekta "Dod pieci! Esi apritē!" noslēguma pasākums, kur piedalījās jaunieši no vairākiem tehnikumiem. Katra no komandām izstrādāja 3 produktus, kas radīti no āboliem, izmantojot pēc iespējas vairāk ābolu daļu, arī tās, ko parasti neapēdam - serde, sēklas, kāts un miziņa.
Ar iedvesmas un pieredzes stāstiem dalījās dārzkopis, ābolu audzētājs Gatis Gāga un Labas saknes veselīgo našķu radītāja Daina Eglīte-Antona.
Interesantu kompostveidošanas meistarklasi vadīja Zane Kopštāle, biedrības “Zero waste Latvija’’ pārstāve, Komposts LV konsultante, vides inženiere. Kopā uzzinājām, kas ir komposts, kā to var pielietot un izveidot.
Paldies skolotājai Elīnai Neļķei, Sanitai Reinfeldei un Jānim Ivanovam par jauniešu sagatavošanai konkursam!
#EsiApritē #KompostsLV
Lasīt vairāk